ADVARER: – KAN BLI SOM SVERIGE OM FEM åR

Advarer: – Kan bli som Sverige om fem år

Butikkeiere og ansatte blir utsatt for vold og trusler, og flere sier de er redde for å bli banket opp, melder NRK som har intervjuet næringsdrivende på Grønland i Oslo.

OVERRASKET: – Vi ble kanskje litt overrasket over hvor alvorlig forholdene på Grønland faktisk var, etter å ha snakket med folk, uttalte politimester Ida Melbo Øystese i Oslo til VG. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Aldri sett Grønland så farlig

– Jeg har aldri sett Grønland så farlig som det er i dag, forteller en butikkeier til NRK. Vedkommende ønsker ikke å stå fram med navn.

Til nyheten om at det skal bli mer synlig politi på Grønland, sier han dette ifølge nyhetskanalen:

– Om ingenting skjer, kan det bli som Sverige om fem år.

Et tilbakevendende svar hos de som blir spurt om en kommentar, ifølge NRK er «Jeg kan ikke snakke med dere».

Les også: Politiet vil bekjempe åpenlys kriminalitet på Grønland i Oslo

Får 38 politibetjenter

Mandag meldte Oslo politidistrikt at de vil opprette et nytt avsnitt med inntil 38 politibetjenter. Den nye avdelingen skal blant annet slå ned på åpent narkotikasalg og bekjempe vold og trusler på Grønland og Tøyen i Oslo. Det var VG som først skrev om saken.

Byrådsleder Erling Lae Solberg (H) uttalte til avisa at satsingen i Oslo innebærer en omprioritering av ressursene for politiet i hovedstaden.

– Jeg mener regjeringen nå er nødt til å styrke politiets ressurser i Oslo, uttalte han til VG mandag. Statssekretær Sigve Bolstad (Sp) i Justisdepartementet sier regjeringen vil be Stortinget om en ekstrabevilgning på 635 millioner kroner til politiet, ifølge NRK.

Det nye tiltaket på Grønland i Oslo kommer i etterkant av en rapport som avdekket hvordan kriminelle, nærmest i skyggen av landets største politistasjon, bortimot fritt har oppsøkt næringsdrivende og ansatte i butikker på Grønland og utsatt dem for vold og trusler.

Politiet ble overrasket

– Vi ble kanskje litt overrasket over hvor alvorlig forholdene på Grønland faktisk var, etter å ha snakket med folk, uttalte politimester Ida Melbo Øystese i Oslo til VG.

Satsingen som kommer i gang fra 1. mai omfatter en campingbil og andre kjøretøy som politibetjentene på Grønland skal jobbe fra, melder NRK.

– Men først og fremst er ønsket at vi skal være ute til fots, snakke med publikum og være synlige, sier leder i enhet sentrum i Oslo-politiet, Frode Larsen, til kanalen.

Les også: Mer politi er vel og bra. Det er likevel noe annet som kan stoppe den meningsløse volden

Redaktør: Sopranos på Grønland

Eirik Hoff Lysholm, ansvarlig redaktør i Avisa Oslo, skrev i en kommentar 18. april at «Nå har vi Sopranos på Grønland og svenske tilstander på Bryn». Det var dagen etter at VG kunne fortelle om den hittil ukjente politirapporten angående Grønland og dagen etter skyting i en frisørsalong på Bryn.

«Hvis vi er så heldige at vi fortsatt er ti-femten år foran fullskala svenske tilstander, er det tross alt ikke for sent. Men det krever penger og politisk prioritering, utekontakter og mer politi.», het det i kommentaren. Mandag peker Lysholm i en ny kommentar på koblingen mellom økende kokainbruk i Oslo og kriminelle nettverk som ser sitt snitt til å tjene penger og ikke skyr noen midler. Ifølge Lysholm er et tiltak at «vanlige folk» må slutte å bruke kokain.

2024-04-23T06:29:54Z dg43tfdfdgfd