AMRIT KAUR SLIPPER BOT ETTER ARRESTASJON

Amrit Kaur slipper bot etter arrestasjon

Fredag ble leder av Rød Ungdom, Amrit Kaur, arrestert under en sivil ulydighet-aksjon foran inngangen til Norges Bank.

Kaur og en rekke andre nektet å følge politiets forelegg om å forlate stedet. Etter en dialog og en advarsel, ble hun motvillig arrestert.

Se video av arrestasjonen her:

På spørsmål fra Nettavisen om hendelsen vil føre til en bot fra politiet, er Kaur korttalt:

– Fikk ingen bot!

Slik forklarte operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Øyvind Hammervold, situasjonen til Nettavisen fredag:

– Det ble forsøkt opprettet dialog, før de fikk et forelegg fra politiet om å forlate stedet. Det var det ikke alle som gjorde. 22 personer ble pågrepet og tatt med inn til arresten, forteller

I hardt vær

Kaur har vært på alles lepper de siste ukene. Først etter å ha sagt at hun har en nestleder som «elsker Lenin», og som det deretter kom fram at støtter både Josef Stalin og Berlinmuren.

Anders Magnus:

Les også: NRK koseprater med en terror-tilhenger

I helga beklaget Kaur en Tiktok-video der hun kalte Jonas Gahr Støre (Ap) en terrorist.

– Terrorister bruker ikke turban eller kefije. Terrorister heter ikke Ahmed eller Mohammed. Terrorister bruker dress og slips, og terrorister heter Netanyahu (Benjamin, statsminister i Israel) , Biden (Joe, president i USA), Støre (Jonas Gahr, statsminister i Norge), Stoltenberg (Jens, generalsekretær i Nato) eller Tangen (Nicolai, leder for Oljefondet), sa Kaur i videoen.

I Politisk kvarter på NRK mandag, beklaget hun utspillet på nytt:

– Det jeg har lyst til å beklage nå i alle fall, er først og fremst at jeg brukte ordet terrorist da jeg omtalte Støre, Stoltenberg og Tangen. Det var ikke bare dumt og hensynsløst sagt, det er feil. Det stemmer ikke.

Der tok hun også avstand fra en Tiktok-video der generalsekretær iRød Ungdom, Sylver Kolstad, kalte det å trekke 22. juli inn i kritikken mot Kaur, er «helt forkastelig».

– Jeg har ikke noen forklaring, det var skikkelig dårlig håndtert fra vår side, dårlig gjort mot AUF og deg Astrid. Det finnes ikke noe 22. juli-kort, sa Kaur til AUF-leder Astrid Hoem.

2024-05-06T09:26:07Z dg43tfdfdgfd