BåRD HOKSRUD UT MOT STøRE: – MøTER SEG SELV I DøRA

Bård Hoksrud ut mot Støre: – Møter seg selv i døra

GARDERMOEN (Nettavisen): – Vi vet at det er næringsdrivende som har blitt bøtelagt, truet med bøter og truet med å miste skjenkebevillingen. Så dukker plutselig statsministeren opp på TikTok med en svær flaske Jägermeister? Snakk om å møte seg selv i døra!

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) smiler, men sier han er forbanna.

Nettavisen har tidligere skrevet om påskeegget Jonas Gahr Støre fikk i gave av Arbeiderpartiet. I egget var det ikke tradisjonell Kvikk lunsj, ei heller påskemarsipan. Derimot fikk han en boks med makrell i tomat og en svær flaske tysk brennevin.

Det er denne flasken med Jägermeister som gjør at påskeegget får mye oppmerksomhet.

Duste-lover og duste-regelverk

TikTok-profil Øyunn Bryn Iversen var tidlig ute med å kritisere videoen til Støre. Hun arrangerer rusfritt rave gjennom organisasjonen Morning Beat, og har selv opplevd å måtte slette videoer fordi hun drikker alkoholfri øl.

– Jeg la nettopp ut en video hvor jeg holdt en av Heinekens alkoholfrie øl. Da fikk jeg kritikk av Helsedirektoratet og beskjed om at dette var brudd på loven. Også TikTok ba meg slette videoen. Så hvorfor får statsministeren lov til å stå der med en flaske Jägermeister? sa Bryn Iversen til Nettavisen.

Se videoen her:

Nå får hun støtte av stortingsrepresentanten:

– Fremskrittspartiet er opptatt av å rydde opp i sånne duste-lover og duste-regelverk. Vi vil la norske produsenter få markedsføre produktene sine på sosiale medier, sier Hoksrud til Nettavisen.

– Folk som Øyunn må få lov til å markedsføre de alkoholfrie arrangementene sine. I tillegg må vi tillate markedsføring av alkoholfritt øl, det skulle bare mangle.

– Men Støre selger ikke alkohol og arrangerer heller ikke noe. Ser du forskjellen?

– Jada. Men det er noe med når han holder på sånn. Da synes jeg har også burde sett på hvordan vi kan få en alkohollov som er med i tråd med den virkeligheten vi lever i.

Tar påskeegget til Stortinget

Hoksrud tar nå saken til Stortinget og sender inn et spørsmål til helseministeren som lyder som følger:

«Er statsråden enig i at det er dobbeltmoralsk at politikere som støtter det strenge alkoholregelverket selv reklamerer for alkohol i sosiale medier?».

Han oppklarer kritikken underveis:

«Jeg vil understreke at jeg selvsagt ikke reagerer på at statsministeren fikk en boks makrell i tomat. Det er et sunt og næringsrikt pålegg som jeg selv spiser. I utgangspunktet reagerer jeg heller ikke på at han fikk en flaske Jägermeister, selv om jeg har hatt noen negative erfaringer med å drikke det»

Avslutningsvis kommer Hoksrud også med en avsløring.

– Jeg tar gjenvalg til Stortinget, sier Frp-eren til Nettavisen.

2024-04-19T17:33:25Z dg43tfdfdgfd