– DEN FøRSTE KVARTE MILLIONEN DU TJENER, DEN ER DIN

– Den første kvarte millionen du tjener, den er din

GARDERMOEN (Nettavisen): I slutten av mars var Fpu-leder Simen Velle særdeles kryptisk om sin egen politiske framtid. I et intervju med Nettavisen nektet han å si om han hadde ambisjoner om en stortingsplass for Frp fra 2025.

– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal inn på Stortinget. Men det jeg kan si er at jeg stiller til gjenvalg som leder av FpU, sa Velle den gangen.

For kort tid siden annonserte likevel Velle at han ville på Stortinget, og under årsmøtet til Frp som pågår i disse dager la han ut om sine politiske ambisjoner.

Les mer:

Les også: Bård Hoksrud ut mot Støre: – Møter seg selv i døra

Vil øke frikortgrensen

Han hamret blant annet løst på skattetrykket i Norge, og trakk fram frikortgrensen som altfor lav.

– Frikortgrensen skal opp til 250.000kr, og uansett hvem du er: Den første kvarte millionen du tjener, den er din, tordnet Velle fra talerstolen.

Frp hadde fem justisministre fra 2013 til 2020, og med det også ansvaret for politiet i Norge. I ettertid er det Høyre og Sp som har hatt justisministeren, og også justissektoren mener Velle det må ordnes opp i.

– Norge er som alle andre land utsatt for et komplekst og sammensatt trusselbilde, der politiet på få år har fått mye mer å gjøre Hvorfor er det sånn at nesten 500 nordmenn har fullførtpolitiutdanningen sin, og ikke får jobb, samtidig som politiet må nedprioritere alvorlig kriminalitet som vold og innbrudd fordi de ikke har nok folk? Svaret er elendige prioriteringer, mener Velle.

Les også:

Les også: Christian Tybring-Gjedde gir seg – ledelsen ville ha ham ut

Politikrav til Listhaug

Han stilte et tydelig krav til partileder Sylvi Listhaug:

– Jeg forventer Sylvi, at hvis vi vinner valget i 2025 så skal Oslo igjen bli en trygg by, der du ikke må være mann for å gå trygt hjem fra byen. Der parkene er fylt opp med barnehagebarn, og ikke av gjengkriminelle. Der lovene gjelder for alle, og hvor det faktisk får konsekvenser når man plager andre.

Les også: «Simen Velle-effekten» løfter Frp: – Langt foran de andre

Les også: En Schrødingers renneløkke om halsen

2024-04-19T21:13:38Z dg43tfdfdgfd