FANT LIVLøS MANN ETTER LETEAKSJON

Fant livløs mann etter leteaksjon

(Drammens tidende): Torsdag ettermiddag fikk politiet melding om at en mann i 30-årene var savnet fra en institusjon i Lier i Drammen. Mannen ble sist sett rundt klokken 13.30 torsdag.

Like etter klokken 20 meldte politiet at det var iverksatt leteaksjon, men rundt 01-tiden opplyser operasjonsleder Tommy Eriksen til Drammens Tidende at mannen er funnet død.

– Leteaksjonen endte i tragisk utfall, sier han til Drammens Tidende, og opplyser at de har fått bekreftet hvem vedkommende er samt at pårørende er varslet.

Funnet av frivillige

Det var frivillige som fant mannen livløs, og det utenfor allfarvei, melder Eriksen.

Når Drammens Tidende snakker med Eriksen rundt 01-tiden er leteaksjonen avsluttet, men politiet jobber med å etterforske saken.

Før mannen ble funnet var politihelikopter på stedet, og det ble gjort taktiske og tekniske søk. Frivillige var kalt ut, og det var iverksatt en leteaksjon som var koordinert sammen med Hovedredningssentralen.

På spørsmål om hva de tenker om innsatsen fra de frivillige, svarer Eriksen:

– Det er veldig bra når det gjelder bruk av frivillige organiserte. Når det gjelder innbyggerne ser vi helst at de ikke er ute og leter hvis det er indikasjon på tragisk utfall. Vi vil ikke at andre skal finne ut av det på egen hånd uten profesjonell hjelp.

Samlet ved Røde Kors-huset

Både Røde Kors og Norsk Folkehjelp var på plass på samlingsstedet ved Røde Kors-huset på Tranby, meldte Drammens Tidendes reporter fra stedet klokken 22.15.

I 22.30-tiden lettet politihelikopteret fra området og kort tid etterpå var også politiets dronebil på plass.

2024-04-26T03:05:45Z dg43tfdfdgfd