HER ER NATTENS VIKTIGSTE NYHETER

Her er nattens viktigste nyheter

USA holdt igjen bombeleveranse til Israel

USA holdt i forrige uke igjen en forsendelse av bomber til Israel på grunn av bekymring for at Israel ville innlede en fullskala-operasjon i Rafah, ifølge AP.

Nyhetsbyrået viser til en høytstående tjenesteperson i Biden-administrasjonen som kilde til opplysningen.

Nettstedet Axios fikk i helga lignende opplysninger av ikke navngitte israelske tjenestepersoner. Det er ifølge Axios første gang siden Hamas-angrepet på Israel 7. oktober at USA har stanset en våpenleveranse til det israelske militæret.

Kilden sier til AP at det ikke er tatt noen endelig avgjørelse om hvorvidt bombene skal sendes senere eller ei. Også AFP får opplyst at leveransen er blitt holdt igjen.

Les mer

Sykehus: Minst sju drept i israelsk angrep i Gaza by

Minst sju personer ble drept og flere såret i et israelsk angrep i Gaza by tidlig onsdag, ifølge et lokalt sykehus.

Angrepet rettet seg mot en leiligheten i den utbombede byen nord på Gazastripen. Ifølge Al-Ahli-sykehuset ble sju personer i samme familie drept.

Øyenvitner opplyser til AFP onsdag at det også var angrep andre steder på Gazastripen, særlig rundt Rafah i sør, der mer enn 1 million internflyktninger har søkt tilflukt.

Israel er tilsynelatende i ferd med å starte en invasjon av Rafah, tross amerikansk motstand mot dette. Samtidig har Israels regjering avvist et våpenhvileforslag som Hamas har gått med på.

Les saken

Ukraina melder om russisk angrep mot Kyiv og Lviv

Russland har natt til onsdag innledet luftangrep mot Kyiv og Lviv, ifølge det ukrainske militæret.

Militæret opplyser at luftvernet arbeider med å slå tilbake angrepet. Lviv ligger vest i Ukraina, rundt sju mil øst for grensa mot Polen.

Reuters-vitner i Moskva sier at de også hører eksplosjoner som høres ut som de er fra luftvernet.

Les saken

Enebolig ubeboelig etter brann

Utrykningsenhetene rykket natt til onsdag ut til røykutvikling i en enebolig på Hegra i Trøndelag. Onsdag morgen er boligen ubeboelig.

Klokken 02.41 melder politiet i Trøndelag at nødetatene er på vei til røykutvikling i en enebolig på Hegra.

I femtiden onsdag morgen meldes det at brannvesenet har kontroll på brannen og driver etterslukking av en bolig som ikke lenger er beboelig.

Politiet oppretter undersøkelse sak og vil starte med etterforskning for å prøve finne årsaken til brannen.

Les saken

Mann utførte skadeverk på syv biler i Oslo

Han forsøkte også å kaste stein mot biler som kjørte på Ring 3.

– Vi har kontroll på en mann som bedrev skadeverk på biler i Agmund Bolts vei, skriver politiet i Oslo på X klokken 03.22.

Mannen forsøkte også å kaste stein mot biler som kjørte på Ring 3.

Det er foreløpig funnet skadeverk på syv biler og et busskur. Skadeverkene går i knuste vinduer og bulker, informerer politiet klokken fire onsdag morgen.

Mistenkte er lettere skadd, og blir tilsett av helsevesenet. Det jobbes med å varsle de respektive eierne av de aktuelle kjøretøyene.

– Mistenkte hadde skader på armer og bein da vi kom i kontakt med ham. Det er hittil uklart hvorfor, informerer operasjonsleder Gabriel Langfeldt til Nettavisen.

Les mer

Problemer med grensesystem skapte køkaos på britiske flyplasser

Det var lange køer på britiske flyplasser tirsdag kveld og natt til onsdag på grunn av et landsomfattende teknisk problem med passkontrollen.

Problemet rammet Storbritannias største flyplasser, blant dem Heathrow, Gatwick og Stansted i London, Manchester nord i England og i Edinburgh i Skottland.

Alle flyplassene opplyste tirsdag at de er klare over problemet, og at deres ansatte samarbeidet med grensepolitiet for å finne en løsning.

I en uttalelse rundt klokka 2 lokal tid natt til onsdag opplyser det britiske innenriksdepartementet at problemet løste seg kort tid etter midnatt. Videre heter det at grensesikkerheten ikke noe tidspunkt var i fare, og at det ikke er noe som tilsier at problemene skyldtes et dataangrep.

Les mer

2024-05-08T04:17:44Z dg43tfdfdgfd