MANN SIKTET ETTER MISTENKELIG DøDSFALL I TRONDHEIM: – HAR VæRT BEKYMRET FOR HENNE

Mann siktet etter mistenkelig dødsfall i Trondheim: – Har vært bekymret for henne

(Nidaros): En mann i 20-årene ble torsdag løslatt etter et fengslingsmøte i Trøndelag tingrett. Han er siktet for å ha hensatt samboeren sin i hjelpeløs tilstand.

Kvinnen ble funnet død i leiligheten deres tirsdag og saken etterforskes som et mistenkelig dødsfall, opplyser politiadvokat Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt fredag formiddag.

Det var siktede selv som varslet politiet. De pårørende er varslet.

– Det er formidlet enkelte svar fra obduksjonen via kriminaltekniker, men dødsårsaken er foreløpig ikke avklart, skriver Aftret i en e-post til Nidaros.

– Lå på gulvet i flere dager

Under fengslingsmøtet uttrykte siktede at han var bekymret for kvinnen i forkant av dødsfallet.

«Ifølge siktedes forklaring lå avdøde på gulvet i flere dager og det skal ha vært vanskelig å få kontakt med henne. Han har selv oppfattet situasjonen såpass alvorlig at han ved flere anledninger har spurt avdøde om han skulle kontakte ambulanse, og har vært bekymret for henne mens han har vært på jobb».

Mannen nekter straffskyld. Nidaros har vært i kontakt med advokat Tore Angen, som er mannens forsvarer. Han har ikke besvart våre henvendelser fredag.

Til Adresseavisen sier Angen følgende:

– Han er fornøyd med at han ble løslatt. Vi hevdet at det ikke er skjellig grunn til å mistenke ham for noe straffbart.

Politiet ba om at mannen skulle varetektsfengsles i én uke fordi de mente det var fare for at siktede ville forspille bevis i saken.

– Påtalemyndigheten mener at det foreligger bevisforspillelsesfare i saken, særlig knyttet til elektroniske spor, skriver Aftret.

BA OM FENGSLING: Politiadvokat Ole Andreas Aftret fikk ikke medhold i fengslingsbegjæringen. Den siktede mannen er nå løslatt. Foto: Kenneth Hedstrøm Larsen

Fikk ikke medhold

Det var ikke tingretten enig i.

«Når det gjelder gjeldende siktelse finner retten verken at det foreligger en konkret og reell bevisforspillelsesfare, eller sannsynlighetsovervekt for at siktede vil benytte en slik mulighet til å forspille bevis. Siktede har tilsynelatende vært samarbeidsvillig og avgitt to omfattende forklaringer til politiet i løpet av kort tid. Han har også gitt fra seg telefon, smartklokke og passord til enhetene», står det i kjennelsen.

Politiadvokat Aftret opplyser at påtalemyndigheten ikke vil anke kjennelsen, og at siktede nå er løslatt.

2024-05-03T08:29:27Z dg43tfdfdgfd