STORBRITANNIA VARSLER STøRSTE UKRAINA-PAKKE TIL Nå

Storbritannia varsler største Ukraina-pakke til nå

Pakken vil være på 500 millioner pund, tilsvarende rundt 6,8 milliarder kroner, opplyser Sunaks regjering på sine nettsider.

Blant det som er inkludert i pakken, er rundt 400 kjøretøy, 60 båter, mer enn 1600 raketter og 4 millioner patroner. Regjeringen omtaler den som «vår største leveranse av livsviktig utstyr noen gang», og skriver at den sørger for rask levering av sårt tiltrengt ammunisjon, luftvern, droner og støtte til produksjon. Totalbidraget til Ukraina blir med pakken 3 milliarder pund, ifølge Downing Street.

Les også:

Les også: Ukraina stanser konsulær bistand for stridsdyktige menn i utlandet

I Polen skal Sunak møte statsminister Donald Tusk og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Senere går turen til Tyskland for et møte med tyskernes statsminister Olaf Scholz.

Ukraina har lenge slått alarm om mangel på både folk og ammunisjon. I helgen ble det omsider enighet i Representantenes hus om en etterlengtet ny, stor hjelpepakke fra USA. Den ventes å bli vedtatt i Senatet tirsdag.

Representantenes hus vedtok rett før helgen å bevilge 61 milliarder dollar i våpenstøtte til Ukraina. Det er mer enn de totalt 44 milliarder dollar som er bevilget siden invasjonen i 2022.

Les også:

Les også: Støttepakken til Ukraina behandles i Senatet

Det skjer etter en lang periode med forhandlinger og uenighet i Kongressen. Flere av pakkene har tidligere blitt blokkert i Representantenes hus, av konservative republikanere med Donald Trump i spissen.

Siden den ferskeste planen omsider ble lagt fram, har Huset jobbet sakte, men sikkert med prosedyrene, mens president Joe Biden ga sin støtte til speaker Mike Johnsons plan. Og for en gangs skyld har ikke Trump, som er imot bistand til utlandet, stanset planen.

Biden bønnfalte Kongressen om å vedta støttepakkene til Ukraina og Israel.

– Mens både Ukraina og Israel vil være i stand til å forsvare sin egen suverenitet, er de avhengig av amerikansk hjelp, deriblant våpen, for å kunne gjøre det, skrev Biden i en kronikk i Wall Street Journal forrige uke.

2024-04-23T10:40:31Z dg43tfdfdgfd