STøRE VISER FRAM SINE NYE STATSRåDER

Støre viser fram sine nye statsråder

SLOTTSPLASSEN (Nettavisen/iFinnmark): Fredag gjorde statsminister Jonas Gahr Støre endring på tre av Arbeiderpartiets ministere.

Som Nettavisen var først til å melde tirsdag, er Jan Christian Vestre (37) ny helseminister, og tar over for nylig avgåtte Ingvild Kjerkol (Ap).

Cecilie Myrseth (39) tar over for Vestre som næringsminister. Hun kommer fra posten som fiskeriminister.

Stortingsrepresentant Marianne Sivertsen Næss (50) fullfører rokaden ved å ta over for Myrseth.

Alle tre statsråder mottok blomster fra venner og familie foran Slottet da de kom ut sammen med Støre.

– Moderne og fremoverlent

Ansvarlig redaktør i iFinnmark, Stian Eliassen, skryter av den relativt ukjente nye fiskeriministeren fra Finnmark.

– Marianne Sivertsen Næss har gjort seg en relativt rask karriere oppover i politikken, og vi kjenner henne som en hardtarbeidende, moderne og fremoverlent politiker fra Finnmark.

RASK KARRIERE: Ansvarlig redaktør i iFinnmark, Stian Eliassen, har observert Sivertsen Næss klatre raskt etter hun kom inn på Stortinget for snart tre år siden. Foto: Roy Arthur Myrheim (iFinnmark)

Sivertsen Næss var varaordfører i Hammersfest i åtte år, før hun ble ordfører høsten 2019, og valgt inn på Stortinget to år senere.

– Som lokalpolitiker og som ordfører i Hammerfest har hun vært godt likt og hun har gjort en god jobb.

NYESTE STATSRÅD: Marianne Sivertsen Næss (Ap) blir fiskeriminister. Hun kommer fra jobben som leder av energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Foto: Terje Pedersen (NTB)

Eliassen viser til at Sivertsen Næss har jobbet i motbakke for å forsvare regjeringens vedtak om å elektrifisere gasskraftverket på Melkøya utenfor Hammerfest, som vil kreve mye av strømmen i Finnmark.

– Næss har vært omstridt blant finnmarkingene som leder av energi- og miljøkomiteen etter at elektrifiseringen av Melkøya kom på bordet, og hun går nok ikke lettere dager i møte med kvotemeldingen.

Bollestad advarer: – Det haster

KrF-leder Olaug Bollestad, som også er ansvarlig for helsepolitikk i partiet advarer helseminister Vestre.

– Vestre står foran en krevende oppgave. På Arbeiderpartiets vakt har ventetidene økt med to uker de siste to årene, stadig flere sykepleiere og leger forlater jobbene sine i det offentlige, og rekrutteringen til sykepleieryrket faller, sier hun og legger til:

– Jeg tror dessverre ikke regjeringens politikk endres av at ministeren skiftes ut. Det haster å løse disse store utfordringene helsetjenestene står overfor. Befolkningen mangler rett og slett trygghet for at de vil få den hjelpen de trenger.

Venstre-leder Guri Melby sender sin gratulasjon til Vestre,

– Venstre har store forventninger til vår nye helseminister, og vil ønske Jan Christian Vestre velkommen på plass. Jeg håper Vestre tar med seg entusiasmen sin til en sektor som virkelig trenger det, sier hun og legger til:

– Det er nok av kriser å ta tak i helsesektoren med store rekrutteringsutfordringer og altfor lange helsekøer. I tillegg leverte Kvinnehelseutvalget en rapport i fjor som Kjerkol dessverre la i en skuff. Jeg håper inderlig Vestre graver den frem, og følger opp lovnadene om å sikre et godt barsel- og fødselsomsorg for alle med høy kvalitet og nok kapasitet.

2024-04-19T13:43:22Z dg43tfdfdgfd