TIDLIGERE RU-LEDER MELDER SEG UT ETTER NY LEDERS TERROR-UTTALELSER

Tidligere RU-leder melder seg ut etter ny leders terror-uttalelser

– I dag meldte jeg meg med tungt hjerte ut av organisasjonen jeg vokste opp i, skriver Bekkhus på sin Facebook-side.

Bekkhus var inntil 10. mai i fjor leder i Rødts ungdomsorganisasjon.

Årsaken til at Bekkhus nå melder seg ut, er Rød Ungdom-leder Amrit Kaurs Tiktok-innlegg hvor hun blant annet stempler Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg og Nicolai Tangen som terrorister.

Bekkhus skriver at å se AUF-leder Astrid Hoem måtte svare på anklager om at hennes partileder kalles for terrorist, ikke går.

– Når dette attpåtil kommer fra noen som ikke ønsker å kalle Hamas terrorister, er streken nådd og vel så det.

Les også: Derfor vil ikke RU-lederen ta avstand fra Hamas

Bekkhus skriver videre at hun fortsatt er medlem av Rødt, og at hun ønsker Rød Ungdom lykke til. Hun sier at hun fortsatt har troen på prosjektet, men at hun mener det da må noen kraftige tak og opprydding til.

– For dette er så alt for, alt for langt unna hva som er greit.

Har moderert seg

Kaurs innlegg har fått mye kritikk – og sent fredag kveld sa hun til Nettavisen at hun trekker terrorist-uttalelsen når det gjelder statsminister Jonas Gahr Støre.

– Jeg trekker den uttalelsen om at Støre er en terrorist. Jeg hadde nettopp kommet ut fra glattcelle og hadde nok et litt høyt energinivå. Poenget mitt var ikke å definere Støre som terrorist men å poengtere at Norge ikke har tatt god nok avstand fra folkemordet i Palestina, og også vært delaktig i folkemordet på det palestinske folk, sa Kaur til Nettavisen.

Kaur beholdt terrorstempelet på Jens Stoltenberg, Nicolai Tangen og Benjamin Netanyahu.

– Stoltenberg er generalsekretær for det jeg mener er verdens største terrororganisasjon, nemlig Nato, og Nicolai Tangen er skyldig i terrorisme ved å ha sørget for at Norge har tjent milliarder av kroner på folkemordet, sa hun.

Les også: Rød Ungdom-lederen pågrepet under demonstrasjon

2024-05-04T01:17:10Z dg43tfdfdgfd