AINA STENERSEN (FRP) VIL INN På STORTINGET – OG KAPRE KVINNELIGE VELGERE

– Jeg ønsker å fokusere på Oslo-politikk. Og jeg er født og oppvokst i Oslo og brenner veldig for å få gode Oslo-saker på Stortinget, sier Stenersen til NTB.

Stenersen lanserte seg som kandidat i Aftenposten tidligere denne måneden. Men siden har Frp-veteranen Tor Mikkel Wara meldte at han ønsker å stille til valg for hovedstaden. 

Deretter kom også FpU-leder Simen Velle på banen og ga beskjed at han ville stille til andreplassen i Oslo, selv om han i dag bor i Akershus. Han har ikke lagt skjul på sin begeistring for Wara.

Vil kapre kvinnene

I tillegg til å fronte Oslo-saker, mener Stenersen det er viktig å ta opp kampen for å kapre de kvinnelige velgerne. 

– Jeg mener vi har et stort potensial blant kvinnelige velgere i Oslo og resten av landet, og jeg ønsker å bidra til å løfte den oppslutningen, sier hun.

Stenersen mener også det er viktige å få flere kvinnelige toppolitikere. Den siste tiden har profiler fra andre partier meldt at de gir seg på Stortinget. Det gjelder både SVs Kari Elisabeth Kaski og Høyres Tina Bru.

– Det er viktig å ha det mangfoldet og ha forbilder. Jeg har møtt og jobbet litt med Kaski og Bru, og jeg syns de er to flotte kvinnelige politikere, som jeg har heiet på, sier Stenersen.

Hun har vært både leder av Oslo Frp og bystyrerepresentant i mange år.

– Jeg har forståelse for at de sier nei til gjenvalg av ulike grunner og så ønsker jeg å jobbe for at vi kan fortsette for å få enda flere kvinnelige toppolitikere, sier hun.

– Opp til partiet

Stenersen peker på ungdoms- og gjengkriminalitet, samferdsel og kvinnehelse som viktige temaer hun ønsker å jobbe for på Stortinget.

På spørsmål om det er aktuelt å stille, selv om hun ikke får en antatt sikker plass på lista for Oslo Frp, svarer Stenersen sier det er opp til Oslo Frp å bestemme og til slutt velgerne.

– Tenker du det er viktig at Frp får inn en kvinne inn fra Oslo? 

– Jeg syns det er veldig hyggelig at jeg blir pekt på. Det setter jeg veldig stor pris på, og jeg stiller meg til disposisjon, sier Stenersen.

– Men er du redd for at det skal bli for mye guttastemning i partiet? 

– Jeg er glad for å bli pekt på, og jeg setter veldig stor pris på det, så jeg stiller meg til disposisjon, gjentar hun.

Kjempet mot Carl

Det blir ikke første gang Stenersen må kjempe mot prominente mannlige partifeller for en plass på Oslo Frps stortingsliste. 

Ved forrige valg måtte hun kjempe om tredjeplassen for Oslo Frp i kamp med tidligere partiformann Carl I. Hagen, en kamp hun kom seirende ut av. 

Jon Helgheim fra Drammen fikk andreplassen, bak Christian Tybring-Gjedde. Partiet fikk bare inn én representant fra hovedstaden.

Nå har Tybring-Gjedde sagt han gir seg og pekt på Stenersen som sin foretrukne arvtaker.

 

(©NTB)

2024-04-20T10:53:35Z dg43tfdfdgfd