ROKERING OG NYTT FJES I STøRES NYE REGJERING

Det opplyser regjeringen i en pressemelding.

Vestre (Ap) kommer fra jobben som næringsminister. Myrseth (Ap) fra Troms forlater nå jobben som fiskeriminister og overtar etter ham. Sivertsen Næss (Ap) fra Finnmark blir dermed landets nye fiskeriminister.

De tre ble presentert på Slottsplassen etter et ekstraordinært statsråd på Slottet fredag.

Næss nytt ansikt

Næss er det nye ansiktet i regjeringen. Hun har sittet som stortingsrepresentant for Finnmark.

Hun ble valgt inn på Stortinget i 2021 og har ledet energi- og miljøkomiteen. Den nye fiskeriministeren har også vært Aps energi- og miljøpolitiske talsperson de to siste årene.

Før hun kom inn på Stortinget, var Næss ordfører i Hammerfest fra 2019.

Ekstraordinært statsråd

Kronprins Haakon holdt det ekstraordinære statsrådet på Slottet fredag ettermiddag, der statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gjorde flere endringer i regjeringen.

Statssekretær Tore O. Sandvik (Ap) fra Trøndelag fortsetter som statssekretær for den nye næringsministeren. Det er klart etter dagens endringer i regjeringen.

Sandvik er tidligere fylkesordfører i Trøndelag (2003–2023).

Statsrådet startet klokka 15 etter at kronprins Haakon hadde landet etter sin utenlandsreise.

Statsråd uten regent

Tidligere fredag ble det for første gang siden 2007 avholdt statsråd uten regent. I statsrådet på Statsministerens kontor (SMK) på formiddagen fikk blant annet Anne Marit Bjørnflaten (Ap) avskjed i nåde som statssekretær for Vestre.

Grunnen til at statsrådet på formiddagen fant sted på SMK, er at kongen er sykmeldt og kronprins Haakon var på vei hjem fra USA.

Kong Harald er sykmeldt fram til 22. april etter sykdom og en operasjon hvor han fikk operert inn pacemaker. Slottet bekreftet tidligere fredag til NTB at sykemeldingen ikke utvides, og at kongen dermed er tilbake i arbeid mandag.

2024-04-19T13:57:42Z dg43tfdfdgfd