RUSSISK SERSJANT SKJøT SEKS MEDSOLDATER MENS DE SOV: JAGES AV RUSSISKE STYRKER

Den mistenkte drapmannen skal ha brukt en AK-12 angrepsrifle med lyddemper da han gikk til angrep.

Russiske styrker gjennomsøker nå flere av Russlands grenseregioner Rostov, Belgorod og Voronezh, skriver The Sun.

Blant de drepte er også den mistenktes befal.

Kan være på vei til Ukraina

russia67
57-åringen skal ha tilhørt artilleribataljonen til det 10. tankregiment som var plassert i den russisk-okkuperte Donetsk-regionen. (Skjermdump fra video fra The Sun)

Ifølge russiske medier er det frykt for at 57-åringen prøver å flykte til Ukraina og overgi seg der.

Sersjanten skal være tidligere straffedømt.

Les alt om krigen i Ukraina her

57-åringen skal ha tilhørt artilleribataljonen til det 10. tankregiment som var plassert i den russisk-okkuperte Donetsk-regionen.

Hendelsen kommer samtidig som rettssaken mot en tidligere fungerende troppsjef, som er anklaget for å ha drept syv av sine underordnede og skadet minst ti andre under nyttårsfeiringen 13. og 14. januar 2023, skriver Newsweek.

Kastet håndgranat inn i kaserne: Syv soldater døde

Troppssjefen skal ha vært misfornøyd etter å ha sjekket sine tropper i brakkene. Han tok deretter ut en RGD-5-granat, trakk ut stiften og ba en av soldatene sette den på plass igjen.

Da soldaten svarte at han ikke hadde lært hvordan det skulle gjøres, ble offiseren så sint at han kastet håndgranaten inn i rommet hvor soldatene oppholdt seg. Til sammen syv soldater ble drept.

Også denne hendelsen fant sted i Øst-Ukraina. Nå stilles han for retten tiltalt for massedrap.

Video: Mener dette tvinger russerne til å holde seg unna

Ung, russisk soldat: «De graver dem ned i myrene»

Ifølge Barents Observer verserer det flere historier om intern justis blant russiske soldater, spesielt mot desertører.

I en ny video forteller en soldat fra den 200. brigade, opprinnelig hjemmehørende i Pechenga på grensen til Norge, om russiske befal som henretter sine egne soldater.

«Situasjonen er vanskelig. Mitt eget folk vil gjøre skyte meg,» sier den desperate soldaten i en video som han sendte til kjæresten fra mobiltelefonen. Den unge soldaen identifiserer seg med fullt navn, militært nummer, militær rang og plasseringen ved frontlinjen.

På videoen, som er lagt ut på Telegram, forteller han hvordan han ble tvunget tilbake i skyttergravene etter å ha nektet å adlyde ordre.

«I vår 200. brigade, 3. bataljon, 9. kompani, skjer dette regelmessig. De graver dem ned i myrene», forteller han i det fem minutter lange videoopptaket.

2024-05-07T20:14:52Z dg43tfdfdgfd