TRUDE ESPåS-SAKEN: JOHN CHRISTIAN ELDEN REAGERER På SVAR FRA SøR-KOREA

I 1996 ble Trude Espås (29) funnet drept i Geiranger. Drapet er fortsatt en av Norges største drapsgåter.

Siden i fjor høst har politiet håpet noe av svaret på gåten lå i Sør-Korea. Nå har de fått svar fra sørkoreanske myndigheter, skriver TV 2.

Advokat John Christian Elden reagerer på svaret. Han er bistandsadvokat for Trude Espås' mor.

Se video: Frikjent, men idømt erstatningskrav: Dette mener politikerne

TV 2 startet undersøkelser

27 sørkoreanske turister skal i tidsrommet Espås forsvant ha stått på soldekket til fergen BF «Rinna», som seilte ut fjorden og forbi åstedet.

Tilbake på 90-tallet ønsket norsk politi hjelp fra sørkoreansk politi for å få avhørt turistene og skrev i en anmodning sendt til Sør-Korea at de særlig var interessert i bilder og video som koreanerne hadde tatt fra fergeturen.

Den gang da slet politiet med kommunikasjonene, og to år etter drapet, i 1998 sa sørkoreanske myndigheter, uten noen nærmere forklaring, at de ikke kunne bistå i den norske drapsetterforskningen.

I fjor tok TV 2 tak i saken og reiste ned til Sør-Korea selv for å gjøre egne undersøkelser. De fikk tak i turguiden og to av turistene, og de lovte TV 2 å se etter bilder og videoer, og si fra til de andre som også var på turen. Dette førte til at norsk politi i fjor sendte en ny anmodning, kunne TV 2 fortelle den gangen. Nå har de fått svar.

Sør-Koreas statsadvokat skriver i et brev til politiet i Norge at de har avhørt de samme personene som TV 2 har vært i kontakt med. Ifølge dem har guiden tatt kontakt med 16 av turistene som var med på turen og at ingen av dem er i besittelse av noen bilder fra Geiranger i 1996. De konkluderer derfor med at det ikke er mulig å finne noe materiale av interesse for norsk politi.

Elden er uenig

Dette reagerer bistandsadvokaten til Trude Espås’ mor, advokat John Christian Elden på.

Bertheussen - saken
John Christian Elden er oppnevnt som bistandsadvokat til familien til Trude Espås som ble drept i Geiranger i 1996.

I en e-post til TV 2 skriver han at muligheten for at det finnes viktig materiale hos turistene i Sør-Korea klart må være til stede.

«Når sørkoreanske turister reiste sin livs tur verden rundt til lille Norge, legger jeg uten videre til grunn at det finnes svært mange fotografier fra området, så her er det mulighet for treff», skriver Elden til TV 2.

2024-04-23T15:45:38Z dg43tfdfdgfd