VETERINæREN PEKER UT 5 HUNDERASER DU ALDRI BøR TA MED HJEM

På sin TikTok-profil avslørte en veterinær fem hunderaser som er sjarmerende, men som potensielle eiere aldri bør vurdere å ta med hjem.

+ Par, bytter barn for kjæledyr; forstå årsakene til denne trenden

Amir Anwary, som har over 440 000 følgere på sin profil @amirthevet, laget en video for å forklare hvilke hunderaser du kanskje bør tenke to ganger på før du adopterer, og hvilke vanskeligheter de presenterer når det gjelder eierskap:

1. Border Collie

“De ble avlet for å være arbeidshunder. De trenger å bli fysisk og mentalt stimulert hver dag, og de fleste som får en Border Collie forstår ikke det,” forklarte Anwary i klippet.

“Denne rasen ble designet for å gjete sauer på en gård, så det er ekstremt vanskelig å holde dem lykkelige i et bymiljø,” la veterinæren til.

2. Cavalier King Charles Spaniel

“Jeg elsker denne rasen, det er sannsynligvis en av de fineste rasene jeg noensinne har jobbet med, men de lider av en genetisk tilstand som kalles mitralisk ventil sykdom,” fortalte Anwary.

Ifølge College of Veterinary Medicine ved NC State University får Cavalier King Charles Spaniels mitralisk ventil sykdom med en frekvens 20 ganger høyere enn andre raser.

 Denne tilstanden kan føre til hjertesvikt gjennom venstre ventrikkel og er den ledende dødsårsaken for rasen.

3. Engelsk Bulldog

“På grunn av de flate ansiktene deres lider de av en tilstand som kalles brakycephalic luftveishinder syndrom. Dette skjer på grunn av alle de anatomiske unormalitetene i det flate ansiktet; de har problemer med å puste,” forklarte spesialisten.

Ifølge ham fører denne ansiktsstrukturen til at bulldogger har vanskelig for å regulere temperaturen og tåle mosjon, noe som igjen fører til vektøkning, som igjen potensielt fører til en rekke helseproblemer, inkludert heteslag og søvnproblemer.

4. Doberman

“Dobermenn er tilbøyelige til en hjertesykdom som kalles dilatert kardiomyopati, som i hovedsak oppstår når hjertemusklene blir tynnere og hjertekamrene blir større, noe som gjør det veldig vanskelig for hjertet å pumpe blod gjennom kroppen,” sa Anwary.

Ifølge ham kan Dobermenn med denne tilstanden trenge livslang behandling. Din Dobermann vil kanskje aldri lide av dette problemet, men en studie antydet at nesten 6 av hver 10 Dobermenn i Europa led av dilatert kardiomyopati.

5. Grand Danois

Anwary nevnte Grand Danois som den siste hunderasen han ikke ville ønske å eie, og grunnen er deres ekstremt korte forventede levetid. “Raserte Grand Danois kan bare leve i omtrent syv til åtte år,” klaget veterinæren.

Denne innholdet ble opprettet med hjelp fra AI.

2024-04-23T13:24:46Z dg43tfdfdgfd