VIDEO: GIGANTISKT KINESISK HANGARSKIP FUJIAN STARTER HAVTESTER: LæR OM DETS EGENSKAPER

Kinesisk hangarskip Fujian. Bilder og video: Utgivelse / PLA Navy

Det største og nyeste fremskrittet innen Kinas marineflåte, hangarskipet Fujian, har akkurat startet sine havtester.

+ Klikk her for å se videoen av det kinesiske hangarskipet Fujian

Som landets tredje hangarskip dro Fujian fra det prestisjefylte Jiangnan-verftet, lokalisert i Shanghai, mot Øst-Kinahavet. Denne nyheten markerer en betydelig milepæl i Kinas evne til å projisere maritim makt.

+ Den amerikanske hæren avslører ny generasjon kampkjøretøy Bradley

Her er en omfattende oversikt over spesifikasjonene og egenskapene til Kinas nyeste krigsskip:

Innenlandsk utvikling

Hangarskipet Fujian er en imponerende demonstrasjon av Kinas marine ingeniørkunst, fullstendig utviklet og bygget internt.

Imponerende dimensjoner

Med et forskyvningsvolum på over 80 000 metriske tonn har Fujian en lengde på omtrent 316 meter og en bredde fra skrog til vannlinje på omtrent 39 meter, noe som gjør den til en imponerende tilstedeværelse til havs.

Bemanningskapasitet

Fujian har plass til opptil 2 000 besetningsmedlemmer og 1 000 flybesetningsmedlemmer, noe som garanterer effektive og sikre operasjoner om bord.

Avansert flydekk

Utstyrt med et flatt og rett flydekk presenterer Fujian en nøkkelfunksjon – katapulter og elektromagnetiske fangstinnretninger – som letter start og gjenoppretting av fly.

Start- og landingsystem

Fujian adopterer CATOBAR-systemet (Catapult Assisted Take-Off But Arrested Recovery), med tre katapultbaner utstyrt med sprengbeskyttelse for å sikre trygge flystart.

Framdrift og hastighet

: Drevet av konvensjonell drivstoff, bruker Fujian konvensjonelle dampturbiner med dieseldrevne generatorer og oppnår en estimert marsjfart mellom 30 og 31 knop (omtrent 56 km/t).

Luftkapasitet

Ifølge medierapporter kan Fujian matches med opptil 60 fly, inkludert 40 jagerfly som J-15, antiubåthelikoptre og luftbårne varsling og luftkontroll, noe som styrker Kinas marines forsvars- og maktpresentasjonskapasitet.

Shenyang j-15. Foto: goodfon

Med disse avanserte egenskapene lover hangarskipet Fujian å tilby Kinas marine utvidet kapasitet for “blått vann”, noe som muliggjør mer effektiv kontroll og en sterkere tilstedeværelse på langdistanse maritime områder. Den vellykkede gjennomføringen av havtestene vil være et betydelig skritt for å styrke Kinas posisjon på den globale geopolitiske scenen.

Bilder og video: Utgivelse / PLA Navy. Dette innholdet ble opprettet med hjelp av AI og ble gjennomgått av redaksjonen.

2024-05-02T13:53:19Z dg43tfdfdgfd