Å Gå TUR UTEN å VæRE BEKYMRET FOR å BLI JAGET AV HUNDER

Å gå tur uten å være bekymret for å bli jaget av hunder

(Avisa Oslo) Fra og med 1. april 2024 ble det innført båndtvang for hunder i Norge. Det er innført for at hunder ikke skal stresse viltdyr og for å ivareta sikkerhet, trygghet, alminnelig ro og orden.

Informasjonen om båndtvang vil jeg si er veldig god, men å gå en tur i Oslomarka etter 1. april tyder på at det er flere som ikke bryr seg om å opprettholde båndtvangen.

Jeg synes det er veldig hyggelig med hunder og andre dyr, men hundeeiere bør kunne ha hunden i bånd av hensyn til faunaen og andre mennesker som er på tur. Det er ikke alle hunder som går overens og da er det tryggere å ha hundene i bånd, for å unngå at de angriper hverandre.

Det er også mennesker med allergi, som ikke bør ha direkte kontakt med hunder og viltdyr i skogen. De bør kunne få gå rundt i Oslomarka uten å være bekymret for å bli jaget av hunder.

Oslomarka har masse flotte veier og stier som er fantastiske å gå tur på, og stuer og DNT-hytter som er flotte turmål. Jeg håper flere som går tur med hunden sin kan skape en trygg og sikker tur for både mennesker og dyr.

Hold hunden i bånd!

Les også: Grønt oppspinn om kylling

2024-05-02T17:14:18Z dg43tfdfdgfd