NOK EN BOEING-VARSLER DøD

Joshua Dean (45) jobbet som kvalitetskontrollør hos flyprodusenten Boeings underleverandør Spirit Aero Systems før han i april 2023 fikk sparken. Ifølge seg selv skyldtes sparkingen at han hadde varslet om problemer med luftfartssikkerheten.

Nå skal Dean være død etter kort og plutselig sykdom, melder Seattle Times.

Dagbladet Børsen omtalte saken først i Norge.

Se video: Tar av – sekunder senere faller landingshjulet

Andre dødsfallet

Før han døde skal Dean ha vitnet i et søksmål mot Spirit. I tillegg skal han ha sendt en klage til luftfartsmyndighetene i Federal Aviation Administration hvor han anklaget selskapet for «alvorlig og grov oppførsel» fra den øverste ledelsen med ansvar for kvalitet under produksjonen av flytypen Boeing 737 hos Spirit.

Dean var en av de første varslerne i varslingssaken mot Boeing. En annen varsler, John Barnett (62), ble 9. mars funnet død i sin bil i byen Charleston i Sør-Carolina. Han var i byen for å vitne i en rettssak mot Boeing, som da var hans tidligere arbeidsgiver. Han hadde anklaget flyprodusenten for å ha aktivt motarbeidet ham etter at han avslørte flere sikkerhetsproblemer med produsentens 787 Dreamliner-fly.

Da han ikke dukket opp til oppfølgingsspørsmål, ble det sendt folk til hotellet hans i et forsøk på å finne ham. De fant ham død i bilen sin på hotellets parkeringsplass med skuddskader som samsvarer med selvdrap.

Når det gjelder Dean skal han ifølge tanten hans ha vært kritisk syk i to uker, skriver Seattle Times. Før han ble syk, skal Dean ha vært frisk og kjent for en sunn livsstil.

Ifølge tanten skal Dean ha blitt syk og dro til sykehus fordi han fikk problemer med å puste. Han utviklet så lungebetennelse og en alvorlig MRSA- bakterieinfeksjon.

Det er så langt ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd i noen av sakene.

Boeing i stor krise

Boeing har i flere år strevd med kvalitetsproblemer og ulykker, særlig knyttet til Max-serien.

Så sent som i midten av mars ble det avdekket at ett av selskapets fly manglet et panel, noe som først ble oppdaget etter at det landet i Medford i Oregon.

I januar i år løsnet et dørpanel i et Boeing-fly av typen 737 Max 9. Flyet måtte dermed nødlande med et gapende hull i flysiden. Undersøkelser har avdekket at bolter som skulle holde panelet på plass, manglet etter at flyet var blitt reparert.

I 2018 og 2019 styrtet to 737 Max-fly i henholdsvis Indonesia og Etiopia på grunn av feil ved flyenes automatiserte styringssystemer. I alt 346 personer mistet livet. Det førte til at flymodellen ble satt på bakken i to år.

Amerikanske flymyndigheter har også iverksatt omfattende granskninger etter de siste hendelsene. Nylig ble det gitt ordre om en undersøkelse av arbeidet ved en av Boeings fabrikker ved Seattle. Her bygges modellen 737 Max som opplevde å miste et dørpanel i luften 5. januar.

På grunn av alt dette har Boeing gjort store endringer i ledelsen.

Både toppsjef Dave Calhoun og lederen for passasjerflyavdelingen Stan Deal har varslet sin avgang innen året er omme, skriver NTB. Også styreleder Larry Kellner skal være på vei ut.

2024-05-02T13:38:25Z dg43tfdfdgfd