BILSALGET OVERRASKER: - MYE ER SNUDD På HODET

Bilsalget overrasker: - Mye er snudd på hodet

Nettavisen skrev nylig at bilsalget i stor grad ser ut til å bli reddet av Volvos nye småbil.

Og nå bekrefter Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) at det var en betydelig oppsving i nye biler på norske veier i april.

Nybilsalget har gått svært trått så langt i år, og i mars var registreringstallet halvert sammenlignet med samme måned i fjor. Men i april økte takten i nybilsalget, og11 241 nye personbiler ble registrert. Det er 25 prosent flere enn i april i 2023, skriver de i en pressemelding.

- April er ofte en måned hvor det blir mer fart i nybilsalget. Men situasjonen i år har vært annerledes enn de siste par, tre årene hvor det har vært svært lang leveringstid på ny bil. I år har mange bilmodeller vært tilgjengelige rett fra lager og forhandler, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

SNUDD PÅ HODET: Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken Foto: Terje Bendiksby

Så langt i år er tallene likevel dårlige, med en nedgang på 11 prosent totalt.

Vil ha billige biler

Ifølge OFV har oppgangen sammenheng med aktiv kampanjevirksomhet.

- Det har særlig vært nye og svært populære elbilmodeller i Norge. Og gode incentiver, lave renter og gunstige finansieringsmuligheter for kjøp av ny bil, ga nybilsalget høy fart. Nå er mye snudd på hodet, og folk har en mer anstrengt økonomi, sier Solberg Thorsen.

Det er mye kampanjevirksomhet for tiden, men vi vil ha andre biler enn før:

- Vi viser nå større moderasjon og kjøper mindre og rimeligere nye biler. Det er fortsatt særlig SUVer med firehjulstrekk de fleste vil ha. Men de store, dyre bilene må i større grad vike for mindre SUVer i mellom- og kompaktklassen, sier han.

Dette er de mest populære

April ble måneden hvor Tesla virkelig ble skjøvet ned fra tronen, etter en lenger periode med kampanjevirksomhet. Samtidig har Volvo fått den første store leveransen med den kompakte SUV-en EX30.

Volkswagen har også fått fart på utlevering av sine modeller, etter å ha vært ganske fraværende på topplistene så langt i år.

2024-05-02T08:23:21Z dg43tfdfdgfd