TAR DRASTISK EGG-GREP FOR å REDDE 17. MAI

Tar drastisk egg-grep for å redde 17. mai

Prognoser fra Nortura viser at Norge står overfor en betydelig eggmangel med et underskudd av flere tusen tonn, skriver Landbruksdirektoratet i en pressemelding tirsdag.

Les også: Eggkrisen er politikerskapt

Nå har Landbruksdirektoratet bestemt seg, de skal senke tollen på import av egg fra 14. mai til 24. juni.

Les også:

Les også: Vil ta grep i egg-markedet: – Det er på tide

Import hjelper

Denne endringen har allerede ført til mer import av egg. I løpet av de tre første månedene av året ble det importert rundt 700 tonn egg. Importen ventes å fortsette å øke, og det forventes at den vil nærme seg tusen tonn, ifølge Nortura.

Selv med økt import vil det fortsatt være for lite egg tilgjengelig fra mai til august. For å møte dette underskuddet må det importeres over to tusen tonn egg i 2024.

Les også:

Les også: Krever prisøkning på egg: – Det er pill råttent

Danske egg

Rema 1000 tok i forrige uke grep for å sikre eggforsyningene til de kommende helligdagene i mai ved å importere danske egg.

De første pallene med danske egg ankom Norge 2. mai, og det var forventet at eggene ville være tilgjengelige i butikkene i løpet av helgen som var, ifølge Aftenposten.

– Etter situasjonen i påsken, og med beskjed om at dette ikke løser seg med det første, innså vi at vi måtte gjøre noe, uttalt kategori- og innkjøpsdirektør Line Aarnes i Rema 1000 til avisen på fredag i forrige uke.

TOMME HYLLER: Flere dagligvarebutikker begynte å gå tom for egg i hyllene som i denne Rema 1000-foretningen på Holmlia i Oslo. Foto: Cornelius Poppe (NTB)

Les også:

Les også: Halvor Sveen med egg-grep

Siden mai i fjor har det ikke vært toll på utenlandske egg, med unntak av en kort periode i fjor høst.

Ifølge Aftenposten har de vært i kontakt med alle matkjedene, og foreløpig er det kun Rema 1000 som importerer egg for å møte den økte etterspørselen.

2024-05-07T12:58:28Z dg43tfdfdgfd