DUPLANTIS SKAPER SWIFT-TENDENSER I KINA ETTER REKORDHOPP: – TULLETE

Duplantis svingte seg over 6,24 meter i Xiamen og forbedret sin egen verdensrekord. Den lokale befolkningen likte svært godt at det skjedde på kinesisk jord. Ifølge hans manager Daniel Wessfeldt har Duplantis så vidt fått være i fred etter bragden.

– Det har vært på hver TV-kanal, hver avis og spredt i sosiale medier. Det er ekstra stort for det er ingen som har hoppet over seks meter her tidligere, sier Wessfeldt til Aftonbladet.

Duplantis er nå i Shanghai før det neste Diamond League-stevnet, og det er mange som vil ha en bit av den svenske stjernen. I timene etter rekordhoppet ventet mange utenfor hotellet for å se ham. Manager Wessfeldt sammenligner det med hysteriet rundt den amerikanske popstjernen Taylor Swift, som er svært populær hvor enn hun beveger seg i verden.

– Det kjentes neste som at Taylor Swift var på besøk da vi kom tilbake til hotellet. Det spredte seg så fort at det er tullete, sier Wessfeldt, som også er manager for Jakob Ingebrigtsen.

Det er åttende gang at Duplantis setter verdensrekord i stav. Alt tyder på at det kommer nye rekordhopp denne sesongen. Målinger viste at lørdagens hopp ville vært nok til å svinge seg over 6,29.

Wessfeldt tror Duplantis kan sikte enda høyere.

– Det er ikke umulig etter det han viste senest, men været må også spille på lag. i Xiamen regnet det like før konkurransen før det stoppet opp. Det var varmt i luften og vindstille, sier Wessfeldt.

(©NTB)

2024-04-23T15:36:00Z dg43tfdfdgfd