SKISTJERNEN VIL POLITIANMELDE: – DET Må JO VæRE ULOVLIG

Skistjernen vil politianmelde: – Det må jo være ulovlig

Langrennsløperen har fått et stort navn i Sverige de siste årene og ser nå ut til å måtte ta grep for å stoppe falske artikler som spres i sosiale medier.

Det var avisen Expressen som først gjorde 24-åringen oppmerksom på sakene som verserer på nett. De viste henne en skjermdump av en artikkel der hun er omtalt, hvor det er brukt et bilde av en blond kvinne i en kort kjole og ansiktet er sensurert. Det er ikke Karlsson som er avbildet, men artikkelen vil ha det til å virke som at det er nettopp skiløperen under sensuren.

Selv reagerer hun på bildene.

– Nei, så kjedelig. Hva kan man gjøre med noe sånt? Dette må jo være ulovlig, spør Karlsson Expressens journalist.

Vedkommende svarer at det går an å politianmelde saken, hvorpå skiløperen svarer at dette er noe hun sannsynligvis kommer til å gjøre. Samtidig legger hun til at hun har vært med på lignende tidligere, da med falske kontoer i hennes navn.

Les også: Heidi Weng varsler karrierepunktum: – Trodde det kom til å bli min slutt

Flere tilfeller i Sverige

Expressen har tidligere omtalt en lignende sak, med skiskytter Stina Nilsson. Hun oppfordret da til å politianmelde, om dette skulle skje med andre. Svensken var opptatt av at de som sto bak ikke skulle få tjene penger på å misbruke andres navn og bilder.

Her til lands har ikke de norske jentene fått kjenne på ubehageligheter knyttet til det å være offentlige.

– Jeg vet ikke med de største profilene, men jeg tror ikke dette har vært et problem i Norge, sier Lotta Udnes Weng og fortsetter:

– Det er alltid plusser og minuser ved å være en stor profil, så det er noe som hører med, men det er synd at det går så langt at de må gå til politiet. Svenskene får ta tak i seg selv og oppføre seg litt.

Les også: Carina Olset med comeback på TV

– Kjedelig

Hun var en skiløperne som ble tatt ut til elitelandslaget i forkant av en ny sesong onsdag. Det ble også Kristin Austgulen Fosnæs, som tok steget opp fra rekrutt.

SKILØPER: Kristin Austgulen Fosnæs er ny på langrennslandslaget. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB)

Sistnevnte har flere ganger skapt overskrifter i media, men har foreløpig unngått baksidene ved en plass i søkelyset. Lattermildt påpeker hun at navnet hennes ikke er kjent nok, men føler med sine svenske konkurrenter.

– Det er kjedelig når sånne ting skjer, jeg tipper de helst skulle unngått det. Jeg håper de har gode folk rundt seg, som kan hjelpe de med å takle det, det er nok det viktigste, mener 23-åringen.

De siste årene har Therese Johaug, Marit Bjørgen og Heidi Weng vært de mest omtalte skiløperne på kvinnesiden her til lands. Det er kun sistnevnte som fortsatt er på landslag. I Sverige er det imidlertid stor pågang på de nåværende profilene. Expressen beskrives Karlsson som en av Sveriges mest omtalte idrettsutøvere.

2024-04-26T06:05:35Z dg43tfdfdgfd