RøYKVARSLER TOK FYR: – VIKTIG å SETTE INN BATTERIET RIKTIG

Røykvarsler tok fyr: – Viktig å sette inn batteriet riktig

Eieren av en enebolig på Oslo øst skulle mandag montere nytt batteri i røykvarsleren. Men batteriet ble satt inn feil vei. I løpet av minutter førte det til kortslutning, og røykvarsleren tok fyr.

Resultatet ble et stort svimerke i taket og en fullstendig nedsmeltet røykvarsler. Heldigvis ble en større brann avverget.

KUNNE GÅTT GALT: Røykvarsleren kortsluttet og tok fyr. Foto: Oslo brann- og redningsetat

Slukket brannen selv

Eieren av eneboligen fikk slukket brannen selv, forteller Oslo brann- og redningsetat, som rykket ut med mannskap for å forsikre seg at alt var i orden og at vedkommende ikke hadde fått i seg røyk.

Eieren gjorde alt rett når uhellet først var ute, og heldigvis gikk det bra, påpeker brannvesenet

Må sette inn batteriet riktig

– Selv med de beste intensjoner, kan det gå galt. Dette er en god påminnelse om hvor viktig det er å sette inn batteriet riktig, sier innsatsleder Bjørn-Kristian Bratlie i Oslo brann- og redningsetat til Nettavisen.

– Dersom du har røykvarslere uten batteripute eller lignende som sikrer at batteriet settes inn korrekt, må du være påpasselig når du setter inn nytt batteri. I tillegg til at eier selv oppdaget brannen, varslet også en annen røykvarsler at det brant. Dette er også et godt eksempel på hvor viktig det er å ha flere røykvarslere, sier Bratlie.

Dersom du ikke har en røykvarslere med batteripute, må du være påpasselig når du setter inn nytt batteri, er rådet fra brannvesenet. Husk også at dersom du har røykvarslere som er eldre enn 10 år, bør du bytte ut disse.

PÅMINNELSE: – Dette er en god påminnelse om hvor viktig det er å sette inn batteriet riktig, sier innsatsleder Bjørn-Kristian Bratlie i Oslo brann- og redningsetat til Nettavisen. Foto: Oslo brann- og redningsetat

2024-04-23T08:15:15Z dg43tfdfdgfd