STILTE TIDLIGERE TRUMP-VENN TIL VEGGS: – VAR DET EN TABBE?

Stilte tidligere Trump-venn til veggs: – Var det en tabbe?

NORD-CAROLINA, USA (Nettavisen): Fredag fortsatte Trump-teamets kryssforhør av den tidligere mediedirektøren David Pecker i retten i New York.

Les også: – Hun ville ikke bli den neste Monica Lewinsky

De siste dagene i retten har Pecker brettet ut i detaljer om hvordan han hadde en avtale med Donald Trump og Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen om å flagge negative historier om Trump.

Pecker kjøpte de eksklusive rettighetene til historien til Karen McDougal, og tilrettela for at Michael Cohen kunne kjøpe Stormy Daniels´ sin historie.

Det er Trumps advokat Emil Bove som kryssforhørte Pecker fredag. Trumps team forsøkte å stikke hull i deler av forklaringen til Pecker fredag. Målet er å svekke Peckers troverdighet ved å sette spørsmålstegn ved Peckers evne til å huske hendelser og samtaler han skal ha hatt med Trump. Pecker er et nøkkelvitne for påtalemyndighetene.

Bove påpekte blant annet at en del av Peckers vitneforklaring ikke samsvarer med hva Pecker sa i et intervju med FBI i 2018.

I retten har Pecker uttalt at Trump skal ha takket han for å ha håndtert historiene fra Trump Tower-dørmannen og Karen McDougal på et møte i 2017. Både dørmannen og McDougal fikk utbetalt såkalte hysjpenger.

Les også: Dette er hysjpenge-saken

– Var det en tabbe?

I retten fredag presenterte Trumps team et FBI-dokument som oppsummerte et møte Pecker skal ha hatt med dem i 2018.
Ifølge dokumentet skal ikke Trump ha vist noen form for takknemlighet i løpet av 2017-møtet.

«Var det en tabbe?», spør Boye om gårsdagens vitneforklaring.

Pecker antydet at det var en feil i dokumentet fra FBI.

«Jeg vet hva jeg sa i går, og jeg vet hva jeg husker», sa Pecker i retten fredag.

«Foreslår du at FBI har gjort en tabbe her?», spør Boye. Pecker svarte at han ikke visste hvorfor det står oppført slik i FBIs notater, men at han vet hva som ble sagt til han.

Vil svekke Peckers troverdighet

Trumps team forsøkte også å svekke troverdigheten til Pecker på andre måter.

Pecker skal ha forsøkt å selge National Enquirer til nyhetsgruppen The Hudson News Group. En del av avtalen, var at Peckers juridiske problemer skulle være av banen før National Enquirer skulle bli solgt. Dette kan ha motivert Pecker til å inngå en avtale med påtalemyndighetene. Han har blitt gitt immunitet i bytte mot å vitne.

Boye påpekte også at det var vanlig for National Enquirer å lage avtaler med kjendiser. Et interessant poeng er at kontrakten mellom Karen McDougal og medieselskapet sikret også McDougal en helsespalte i avisen. Spaltene ble skrevet av skyggeforfattere.

Pecker og Trump skal ha vært venner i flere tiår. Det er uvisst om de fortsatt er venner i dag. De har ikke sett hverandre siden 2019, før de møttes igjen i retten denne uken.

Tidligere assistent vitnet

Donald Trumps tidligere assistent Rhona Graff vitnet også i retten fredag. Trump Organization betaler advokatutgiftene hennes i forbindelse med rettssaken. Hun snakket godt om sin tidligere sjef.

Hun fortalte at hun så Stormy Daniels i 26. etasje ved Trumps kontor i Trump Tower. Trumps advokater påpekte at Daniels kan ha vært der i forbindelse med TV-showet «The Apprentice».

Les også: Trump-rettssaken: Fremstår som en fillesak

2024-04-26T20:03:44Z dg43tfdfdgfd