Innenriks

Trending:


Krefttallene bekymrer: – Må tas på alvor

– Nå må myndighetene på banen, mener Kreftforeningen.


Måtte løftes opp trappene på Met-gallaen

Fikk hjelp av fire menn på den røde løperen.


Her er presidentene med lavest oppslutning i USA

Egenskapene, evnene, prestasjonene og mest av alt feilene til USAs presidenter er alltid gjenstand for debatt. Den offentlige mening om disse sakene blir uttrykt gjennom meningsmålinger. Den kjente organisasjonen Gallup, for eksempel, har utført opinionsundersøkelser blant amerikanere siden midten av 1930-tallet for å se hvem de mener gjør den beste jobben som president. Og noen av resultatene kan komme som en overraskelse! Så hvem er de amerikanske presidentene med lavest oppslutning i moderne historie? Klikk videre for å finne ut mer.


Boeing granskes av USAs luftfartstilsyn

Luftfartstilsynet i USA har igangsatt en gransking for å finne ut om flyprodusenten Boeing gjennomførte påkrevde inspeksjoner.


Mann alvorlig skadd etter batterieksplosjon i Bergen

En mann er fraktet til Haukeland sykehus med alvorlige skader. Årsaken er ifølge politiet en batterieksplosjon.


Rapport: Kun 40 prosent av strandsonen rundt Oslofjorden er tilgjengelig for folk flest

På grunn av nedbygging og privatisering er bare 40 prosent av strandsonen rundt Oslofjorden tilgjengelig for allmenn ferdsel, ifølge en fersk rapport.


Verdens dyreste statlige prosjekter

Mange land har i årenes løp tatt på seg noen massive prosjekter. Alt fra infrastruktur til forsvar og mye annet – regjeringer har brukt mange millioner på disse megaprosjektene. Noen av dem ble ferdigstilte for flere år siden, mens andre fortsatt står uferdige. Har du noen gang lurt på hva som er – eller har vært – verdens dyreste og mest komplekse offentlige prosjekter? I dette galleriet har vi samlet dem alle for deg. Klikk videre for å lese mer.


Norsk bistand rekordhøy i 2023

Norge har aldri gitt mer penger til bistand enn i 2023, og mer av pengene går nå til krig og konflikter enn før.


President Xi Jinping på fjelltur i Pyreneene

President Emmanuel Macron tar tirsdag med seg sin gjest, Kinas president Xi Jinping, på utflukt til fjellkjeden Pyreneene sør i Frankrike.


Moldovsk president på norgesbesøk for første gang

Etter en invitasjon fra det norske kongeparet er Moldovas president Maia Sandu på statsbesøk. Dette er første gang en moldovsk president besøker Norge.


Ny Northug-generasjon på vei – mellomstebror Tomas blir pappa

Avslører gladnyhet.


Tysklands forsvarsminister besøker USA og Canada

Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius innledet tirsdag et besøk til USA og Canada for å drøfte sikkerhetsspørsmål, opplyser forsvarsdepartementet i Berlin.


Advarer 4,5 millioner Vipps-kunder

4,5 millioner Vipps-kunder mottar tirsdag en svindeladvarsel i appen. Der advares det mot en svindelmetode i kraftig vekst.


Dukke i passasjersetet og gjenglemte koner. Dette historiene vi aldri glemmer om elbiler i kollektivfeltet

Fra mandag hjelper det ikke med verken kosebamser eller utstillingsdukker i passasjersetet. Nå må alle elbiler ut av kollektivfeltet.


Åtte av ti nordmenn bekymret for spredning av falsk informasjon

80 prosent av respondentene i Medietilsynets nye undersøkelse er bekymret for spredning av usann informasjon, og hvordan det påvirker tilliten i samfunnet.


Mange ofre for knivangrep mot sykehus sørvest i Kina

Flere personer er blitt stukket med kniv under et angrep mot et sykehus sørvest i Kina, ifølge medier i landet. Det skal være snakk om drepte.


Hvilke land har forbudt TikTok?

Siden mange land mener at TikTok er en sikkerhetsrisiko på grunn av tilknytningen til kinesiske myndigheter, står TikTok overfor betydelige innstramminger og forbud flere steder i verden. TikTok eies av det kinesiske teknologiselskapet ByteDance, men de insisterer på at de er uavhengige og ikke deler data med den kinesiske regjeringen. Mange land forblir skeptiske og er forsiktige med plattformen. I USA i april i år vedtok de et lovforslag som krever at det kinesiske eierselskapet ByteDance må selge plattformen innen ni måneder – eller risikere å bli forbudt. Over hele Nord-Amerika, Europa og Asia har flere land allerede iverksatt visse begrensninger på appen. Klikk videre i galleriet for å finne ut hvilke land som har innført delvis eller fullstendig forbud mot TikTok.


Israelsk radio: Israel har tatt kontroll over den palestinske siden av grenseovergangen Rafah

Den israelske hærens radiokanal melder at israelske styrker har tatt kontroll over den palestinske siden av grenseovergangen i Rafah.


Markedsstyrt skogvern bekjemper verken fattigdom eller avskoging

Markedsstyrt vern av skog skulle være mer effektivt for skogen, global oppvarming og øke levestandarden. En ny rapport slår fast at ingen av målene er oppnådd.


Sørafrikanske redningsarbeidere har kontakt med elleve personer i sammenrast bygning

Redningsarbeidere har kontakt med elleve personer som befinner i ruinene av et sammenrast bygg i kystbyen George, opplyser sørafrikanske myndigheter.


Kontroll på brann i Lillestrøm sentrum

Brannvesenet har kontroll på en brann i næringslokaler i Lillestrøm sentrum utenfor Oslo. Fire personer fra to boliger i nærheten er evakuert.


Tiltalt for å ha tatt imot 150 kilo kokain: – Trodde det var hasj

På tiltalebenken sitter det politiet omtaler som et profesjonelt albansk smugler-nettverk. Nå starter rettssaken.


Putin med hilsen til Vesten: – Vi vil se om de fortsetter

Hyllet soldatene under sin innsettelsesseremoni.


Løslater flere internerte etiopiere

Flere etiopiere er løslatt fra Trandum utlendingsinternat mandag.


Støre kunngjør 350 millioner ekstra i sivil støtte til Moldova

Norge utvider samarbeidet med Moldova og gir 350 nye millioner kroner fra Nansen-programmet.


Amrit Kaur trekker seg fra lokalpolitisk verv

Rød ungdom-leder Amrit Kaur trekker seg fra hovedutvalget i oppvekst og utdanning i Drammen kommune.


Skrekktall om russiske soldater og drap

En økning på nesten 900 prosent sammenlignet med året før.


Norge deltar på Putin-innsettelse

Det bekrefter Utenriksdepartementet.


Person fastklemt etter lastebilkollisjon i Drammen

Nødetatene er på vei til Nøstodden i Drammen hvor en person skal være fastklemt etter en kollisjon mellom to lastebiler.


Vipps sender ut svindeladvarsel til alle brukere: – Kraftig vekst

4,5 millioner Vipps-kunder mottar tirsdag en svindeladvarsel i appen. Der advares det mot en svindelmetode i kraftig vekst.


Sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan: USA-hjelp kan bidra til ukrainsk motoffensiv i 2025

Mens ukrainske styrker er på defensiven, presser russerne på fra alle kanter. Når den amerikanske våpenhjelpen kommer, kan rollene bli snudd.


Dette er de vanskeligste universitetene å komme inn på i USA

Vi nærmer oss raskt studieåret 2024-2025 og den amerikanske opptaksprosessen er fortsatt ekstremt konkurransedyktig. I dette galleriet har vi samlet de 30 universitetene i USA som er vanskeligst å komme inn på, ifølge årets liste fra Niche. Nettstedet Niche spesialiserer seg på rankinger og oversikter, og de brukte kriterier som opptakstall, standardiserte testresultater og andre faktorer for å lage denne listen. Ikke overraskende ligger alle de amerikanske Ivy League-skolene inne på listen! Klikk videre for å lære mer om de 30 vanskeligste universitetene å komme inn på, og den konkurransedyktige opptaksprosessen som gjør dem så ettertraktede.


Finland forhåndslagrer militært utstyr i Norge og Sverige: – Vi er ikke alene

Den tilspissede sikkerhetssituasjonen i Europa får nå konsekvenser for det militære samarbeide mellom de nordiske landene.


Landbruksdirektoratet åpner for mer egg-import

Fra 14. mai fjerner Landbruksdirektoratet igjen toll på import av egg for å dekke etterspørselen.


Israel godkjenner ikke våpenhvileforslag – forhandlingene fortsetter

Israel godkjenner ikke våpenhvileforslaget som Hamas har godtatt, men forhandlingene mellom partene skal fortsette. Samtidig står planene om en israelsk bakkeinvasjon av Rafah ved lag.


Arfan Bhatti på plass i terrorsaken – ga Matapour en klem

Den profilerte Islamisten Arfan Bhatti er på plass i salen hvor terrorsaken mot Zaniar Matapour blir behandlet. Han ga Matapour en klem da han ankom.


Her er nattens viktigste nyheter

Dette skjedde natt til tirsdag 7. mai.


Fem personer må møte i retten etter kokainbeslaget på Husnes i fjor

Tirsdag starter rettssaken mot de fem personene som er tiltalt etter kokainbeslaget på Husnes i Kvinnherad kommune i Vestland i fjor.


Drapsdømt mann tiltalt etter å ha hatt med en skarpladd pistol i Oslo

En 24 år gammel mann som hadde sonet deler av dommen etter Prinsdal-drapet i 2020, ble etter ti uker i frihet pågrepet for å ha hatt med seg et skarpladd våpen.


Kraftig brann i bil

To personer har kommet seg ut av den brennende bilen.


Veisalt forurenser flere innsjøer på Østlandet – påvirker levende organismer

Flere veinære innsjøer påvirkes negativt av salting på veiene. Både levende organismer og sirkulasjonsmønsteret påvirkes av større saltkonsentrasjon.


Det er ett år siden kroningen, hva har vært høydepunktene og nedturene for kong Charles III?

6. mai, er det ett år siden kroningen av kong Charles III. Tolv måneder senere har den britiske monarken forblitt uventet populær i løpet av sitt første år som monark. Likevel har ikke perioden Charles har sittet på tronen vært helt uten hendelser. Spøkelset av «avskyelige» koloniale handlinger som hang over hodet hans under et statsbesøk i Kenya og den sjokkerende kreftdiagnosen i januar, er bland de mer negative nyhetssakene som har skapt overskrifter over hele verden. Så, ett år senere, hva er høydepunktene og nedturene i løpet av perioden kong Charles III har regjert som monark? Klikk deg videre for å lese mer.


Israelsk rakettangrep mot Rafah

Israel skal ha takket nei til våpenhvileavtale. Nå melder den israelske hæren om angrep mot Rafah.


Venezia hentet inn millioner på inngangspenger

Turistmagneten Venezia dro inn 975.000 euro i inngangspenger i en elleve dager lang prøveperiode, opplyser byens myndigheter


Kinas hiphop-kultur vokser i vill fart under strenge regler

Til tross for sensur og et tilbakeslag fra myndighetene, og klare regler om hva som ikke kan rappes om, er hiphop-kulturen i Kina på vei mot skyene.


EU og Frankrike ber Xi presse Putin

På statsbesøk i Frankrike fikk Kinas president Xi Jinping mandag beskjed om å bruke sin innflytelse over Vladimir Putin.


Utbrudd av kikhoste i Bergen

Det pågår et utbrudd av luftveisinfeksjonen kikhoste i Bergen, opplyser kommunen.


Storslått slottsmiddag til ære for Moldovas president

173 personer deltok på gallamiddagen på slottet til ære for presidenten i Moldova, et land som har fått kjenne på konsekvensene av Russlands krig mot Ukraina.


Putins krig: Tre kritiske feil

– Russland kunne ha beseiret Ukraina med egen strategi.


To siktet etter skyting mot kebabrestaurant på Grønland i Oslo – er ikke pågrepet

To menn er siktet etter at en mann i 20-årene ble skutt i en kebabrestaurant på Grønland i Oslo i april. Politiet tror de to siktede har forlatt landet.